Service

Uiteraard krijgt u op alle modellen van Robomow uitgebreide garantie. Maar daar blijft het niet bij. Als uw robot gazonmaaier onverhoopt een probleem heeft dan zijn er verschillende mogelijkheden waarop wij u snel kunnen helpen om het probleem voor u op te lossen. Wij willen natuurlijk niets liever dan dat uw robotmaaier weer zo snel mogelijk zonder haperingen voor u aan de slag kan gaan.

Hulp op afstand

Wanneer er een storing optreedt kunnen wij in veel gevallen op afstand een diagnose stellen. Doordat wij uw Robomow gazonmaaier op afstand kunnen benaderen kan er een deugdelijke analyse plaatsvinden waarom het apparaat niet naar behoren werkt. We kunnen dit op afstand uitlezen en bekijken of er een instelling is veranderd waardoor de Robotmaaier anders functioneert. Zo hoeft uw maaier dus niet te worden gebracht of opgehaald. Wanneer een onderdeel moet worden vervangen en u niet in staat bent om dit zelf te doen, dan kunt u de maaier bij ons aanbieden voor reparatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij u aan huis te komen voor het uitvoeren van de werkzaamheden. 

Een lange levensduur van uw Robomow gazonmaaier

De service van Everts Tuinmachines is er op gericht om u zo lang mogelijk te laten genieten van uw gazonmaaier van Robomow. Wij realiseren ons dat de aanschaf een flinke investering is en daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk plezier van beleven. Met onze service staan wij hiervoor garant. Wilt u meer weten over de service die u als klant van ons kunt verwachten, neemt u dan gerust contact met ons op.

robot maaier

Hoe moet ik de Robomow opladen tijdens de winter?

Voor de modellen RC/TC/MC
Buiten het seizoen, zoals in de winter, moet u:
 • Laat de accu in het basisstation volledig opladen, tot de groene LED van de accu continu brandt. Let op dat tijdens het laden de veiligheidsschakelaar op “Aan” staat.
LED-indicators voor laden:
 • Rood brandt continu – laad de accu.
 • Groen knippert - tijdens het laden van de accu.
 • Groen brandt continu - accu is volledig geladen
 • Verwijder de Robomow uit het basisstation. Schakel de veiligheidsschakelaar uit en zet de maaimachine in een ruimte met kamertemperatuur.
 • Als de maaier langer dan 3 maanden wordt opgeslagen, moet u om de drie maanden de accu bijladen tot de accu-indicator aangeeft dat deze volledig geladen is.
 • Laden kan men uitvoeren met een van de volgende mogelijkheden:
 1. Zet de maaimachine in het basisstation om ze te laden.
 2. Sluit de Robomow direct op het controlepaneel aan als volgt:
 • Verbreek de verbinding van het DC-snoer dat uit het controlepaneel komt met de verlengingskabel van 15 meter en sluit dit aan op de achterkant van de maaimachine, zoals u ziet in onderstaande illustratie.
kabel
 • Zodra het seizoen start, (vergeet niet de veiligheidsschakelaar in te schakelen), plaatst u de Robomow simpelweg in het basisstation om de automatische werking te starten.
Opmerking: Laad de maaier altijd in een horizontale positie. De maaier moet op een vlakke bodem staan terwijl hij op de stroomvoorziening aangesloten is.
Voor de modellen RS/TS/MS

Buiten het seizoen, zoals in de winter, moet u:

 1. Laat de maaier op een van de twee volgende manieren volledig opladen:
  • In het basisstation.
  • Rechtstreeks via het controlepaneel (zie onder).
 2. Verwijder de zekering uit de Robomow en bewaar deze in het daartoe bestemde vakje onder het bumperluikje.
 3. Bewaar de maaier op een temperatuur boven -10 ºC bewaren.

Opmerking! Tijdens het laden moet de veiligheidsschakelaar op “Aan” staan.

Als de robot langer dan 3 maanden wordt opgeslagen, moet de accu elke drie maanden worden opgeladen tot de accu-indicator aangeeft dat deze volledig is geladen. U kunt de accu opnieuw opladen via het basisstation, of met behulp van de adapter van het basisstation, zoals hieronder nader uitgelegd.

Oplaadinstructies met gebruik van de adapter van het basisstation:

 • Verwijder de Robomow uit het basisstation.
 • Verwijder de kop van het basisstation (oplaadadapter) door de voorste hendel omhoog te trekken en de adapter via de achterzijde van het basisstation naar voren te duwen.
  ontkoppelen
 • Koppel het 20 meter lange verlengsnoer en de perimeterdraad los van de kop van het basisstation.
 • Plaats de kap aan het einde van het 20 meter lange verlengsnoer en over de connector om deze tegen regen en corrosie te beschermen. Bedek ook de connector van de perimeterdraad.
 • Sluit het DC-snoer van het controlepaneel aan op het 20 meter lange verlengsnoer. Sluit het DC-snoer rechtstreeks op de DC-aansluiting aan de onderkant van het basisstation aan.

Opmerking: Het is aanbevolen (maar niet vereist) om de maaier op te laden met behulp van het 20 meter verlengsnoer Het verlengsnoer zorgt voor een betere afsluiting van de kop van het basisstation tijdens het opladen buiten het maaiseizoen.

Schuif de pennen van de kop van het basisstation in de voorste sleuf van de Robomow.

Het opladen zal direct beginnen, en het LCD geeft het volgende weer:

 • Als de accu volledig is opgeladen, zal het bericht Gereed worden weergegeven.
 • Zodra het seizoen start, (vergeet niet de zekering te plaatsen en de veiligheidsschakelaar in te schakelen), plaatst u de Robomow simpelweg in het basisstation om de automatische werking te starten.
  Belangrijk! Laad de maaier altijd in een horizontale positie. De maaier moet op een vlakke bodem staan terwijl hij op de stroomvoorziening aangesloten is.
robomow